De woonkamer wordt tegenwoordig vooral aangekleed met strakke meubels en wat kleurrijke details hier en daar, dit is 1 van de trends van 2018. Nu is het zo dat dit niet alleen in de woonkamer terug te vinden is, maar dit zie je ook steeds vaker terug in de kinderkamers. De meubels die in kinderkamers gebruikt worden zijn vaak strak, maar ook heel praktisch. In dit artikel kijken we naar alle soorten kindermeubels.

Meegroeimeubels

Kinderen groeien super snel. Nadat hun kleding regelmatig vervangen moet worden, omdat alle shirtjes ineens buiktopjes zijn geworden, wil je er natuurlijk niet aan denken om ook nog eens alle meubels in de slaapkamer te vervangen omdat de voeten ineens buiten het bed steken. Meubels zijn niet goedkoop, dus is het verstandig om een meegroeikamer te kiezen.

Ben je bang dat de trends zullen veranderen terwijl je kindje nog een meegroeikamer heeft? Kies dan voor simpele designs die tijdloos zijn. Als de trend dan verandert kan je de accessoires in de kinderkamer makkelijk omwisselen. Hiermee zorg je ervoor dat de kamer een hele nieuwe look krijgt met bijvoorbeeld andere kleuraccenten. Doordat de meubels simpele designs hebben kan je deze ook opnieuw lakken om ervoor te zorgen dat de hele kamer er ineens anders uitziet.

Retro meubels

Een leuke manier om de kinderkamer uniek te maken is door het kiezen van retromeubels. Retromeubels stralen creativiteit uit en zijn tijdloos. Deze meubels zijn niet de goedkoopste op de markt, maar ze zijn het geld zeker waard. Een welbekend meubelstuk van de vintage en retro markt is de vintage stoel met houten spijlen. Voor de jongere kinderen is een vintage hobbelpaard een echt pronkstuk. Voor de wat oudere kinderen zijn retro schoolbureaus en stoelen een aanwinst. Deze geven de kamers een unieke look, die zorgt voor een gezellige sfeer.

Landelijk

Voor een landelijke slaapkamer wordt er vooral veel gebruik gemaakt van rustgevende aardse kleuren. De meubels die meestal gebruikt worden zijn dus ook gemaakt van hout, met voorkeur voor massief hout. Door dit te combineren met natuurlijke kleuren en een wollig vloerkleed en jouw kind zal helemaal tot rust komen in deze kamer.

Opbergmeubels

Kinderen ontwikkelen zich het snelst door te spelen. Het hebben van speelgoed op de kamer is dus ook van belang, maar het is natuurlijk zonde als dit verspreid over de grond ligt! Om deze reden is het handig om opbergmeubels in de kamer te hebben. Er bestaan inmiddels al veel verschillende soorten opbergmeubels. Zo zijn de voornaamste meubels kasten, zodat kinderen hier zelf makkelijk bij kunnen om het speelgoed te pakken en weer op te bergen. Heb je geen plek voor een extra kast? Maak dan gebruik voor de wandopberger. Deze kan opgehangen worden aan de muur waardoor het geen ruimte op de grond inneemt. Hierdoor zorg je ervoor dat de slaapkamer er verzorgd en netjes uitziet.

Een goede winkel om al dit soort kinderkamer meubelen gemakkelijk online te kopen is CozyKidz uit Nederland.