Iedere man droomt ervan: een plekje voor jezelf waar je helemaal tot rust kan komen. Een heerlijke ruimte om alle zorgen en verantwoordelijkheden even van je af te kunnen zetten. Bij de meeste mannen blijft zo’n typische mancave echter een verre droom. De echte mannen daarentegen? Die doen het gewoon en richten een ruimte thuis in helemaal naar hun smaak. De plek om even van vrouwlief te ontsnappen. Maar hoe begin je nu aan zo’n typische mancave? Welke mannenzaken mogen er niet in ontbreken?

Appeltje voor de dorst

Een mancave is eigenlijk de plek bij uitstek waar je nu eens echt jouw vrouw kunt negeren. Als ze denkt dat er iets geen goed idee is? Dan luister je niet en doe je het toch. Een echte mancave kan dan ook niet zonder de belangrijkste der mannenzaken: drank. Heb je het budget ervoor dan raden we aan gelijk een hele bar te installeren. Moet het wat goedkoper? Dan is een kast met drank toch een minimum. Echte mannen? Die kiezen natuurlijk voor Whisky en bakken bier.

De grootste televisie

In een mancave wordt niet alleen naar sport gekeken, maar staat ook een hele collectie films en games natuurlijk. Consoles zoals de PlayStation, Xbox of meer hebben de grootste televisie van het huis nodig. Hoe zie je anders in volle glorie die films die jouw vrouw niet graag ziet of het resultaat van jouw kunde in het game?

Echte café-spelen

In een mancave hoor je altijd het gevoel te hebben dat je in een echte bruine kroeg bent beland. Daar horen dan ook echte mannenzaken zoals een tafelvoetbal bij. Misschien een pingpong tafel of een biljart? Hangt alleszins een dartsboard aan de muur en vul dat aan met wat jouw budget toelaat en wat je zelf wilt. Een leuk vintage idee? Zo’n gokmachine waar je van vrouwlief nooit geld in mag steken.

Comfortabele zetel

Misschien wel het belangrijkste? Zorg voor een zo comfortabel mogelijke zetel. Als echte man wil je op jouw gemak zitten en dat gaat toch niet op zo’n klapstoeltje? Een zetel waarin je wegzakt en met de voeten omhoog kunt liggen: heerlijk. De finishing touch van de mancave waar je nu nog van aan het dromen bent.