Andalusië is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Autonome regio’s hebben hun eigen regering en parlement met grote wetgevende en uitvoerende macht. Andalusië had in 2016 een inwoneraantal van 8,4 miljoen en daarmee de grootste Spaanse autonome regio naar inwoneraantal. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. De regio is gelegen in het zuiden van Spanje en je kunt het verdelen in drie delen. De Sierra Nevada is een bergachtig gebied in het zuidoosten van Spanje.

Dit gebied heeft zestien bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter, en daardoor bevindt zich in dit gebergte een groot skigebied. De Sierra Morena bevindt zich in het noorden van Andalusië. Het gebied bezit grote natuurhistorische waarde en delen zijn aangewezen zijn als natuurpark. De imposante vallei van de Guadalquivir ligt hiertussen in, met het beschermde moerasgebied “Marismas del Guadalquivir” als de indrukwekkende delta van deze rivier. Het gebied heeft droge zomers en zachte winters.

Wat is er te bezoeken?

Andalusië heeft erg veel mooie oude steden, zoals Sevilla, Ronda en Malaga. Sevilla is de hoofdstad van deze regio. De stad heeft het grootste historische centrum van Spanje en één van de grootste van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren GIralda, het Alcazar en de Torre del Oro zich bevinden. Ronda ligt tussen de bergen in centraal Andalusië. De rivier Guadalevin splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden. Door onder andere de kloof is de stad bekend en een trekpleister. Malaga is de vijf na grootste stad van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Malaga. De stad ligt aan de Middellands Zee en daardoor heeft een zomers mediterraan klimaat, maar het heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden. Voor veel mensen is dit te reden om te overwinteren in een Vakantiehuis in Andalusië. Malaga heeft erg veel mooie oude straten. Het Alcazaba ligt ook in Malaga en is een voormalig Moors Fort dat tegen een helling ligt. Naast deze prachtige zijn er nog veel meer steden die het zeker waard zijn om te bezoeken.

Een huis huren in Andalusië

Omdat het toerisme erg toeneemt in dit gebied, zijn er natuurlijk ook meer hotels en vakantiehuizen nodig. In Andalusië is er erg veel toerisme in het binnenland en aan de kust. La Taha is de specialist voor de verhuur van vakantiehuizen en appartementen in Spanje. Bij La Taha verblijft u, ver weg van het massatoerisme, in de mooiste huizen en gebieden van het land. Het ligt dan nog wel op rijdafstand zodat er genoeg te bezoeken valt.