Helaas wordt er nog steeds regelmatig ingebroken. We geven daarom een aantal tips om uw interieur goed te beveiligen. Volg ze op en de kans op een inbraak is zonder veel moeite fors kleiner geworden!

Sluit ramen en deuren

Het klinkt letterlijk als een open deur, maar doe de deuren en ramen op slot wanneer u van huis bent. Ongeveer één op de vier inbraken kan voorkomen worden wanneer ramen en deuren goed gesloten zouden zijn. Dat is de meest goedkope en efficiënte manier om de kans op inbraken te verkleinen. Een slotenmaker kan u helpen bij het kiezen en installeren van de juiste sloten voor uw deuren en ramen.

Schaf goed hang- en sluitwerk aan

Het is niet nodig om elk jaar het hang- en sluitwerk te vervangen, maar als u over oudere sloten beschikt kan het wel zeker aan te raden zijn om die te vervangen door nieuwe exemplaren. Nieuwe sloten zijn veelal gekeurd en bovendien fors veiliger dan de oude sloten. Ze zijn immers aangepast aan de inbraaktechnieken die deze dagen gebruikt worden. Erkende slotenmakers werken alleen met kwalitatieve sloten, zo heeft u altijd goede sloten. Daarnaast installeert de slotenmaker de sloten om de juiste wijze.

Verlichting

Inbrekers houden van een lage pakkans. Maak ze daarom het inbreken moeilijk door te zorgen dat ze tijdens het inbreken goed in het licht staan. Zorg voor verlichting die aan gaat wanneer iemand in de buurt van uw huis loopt, of voor verlichting die u aandoet of aan gaat wanneer het donker wordt. Daarmee kunt u zelf gemakkelijker ’s avonds het slot vinden, en kunnen inbrekers gemakkelijker gezien worden wanneer ze proberen in te breken. Daarnaast kunt een slotenmaker inschakelen om een inbraaksysteem te installeren.

Deskundig advies op maat

Ondanks bovenstaande tips, kan het zijn dat een inbreker toch nog een kwetsbaarheid in de beveiliging van uw woning kan vinden. U kunt daarom altijd een slotenmaker inschakelen om deze met een objectieve en deskundige blik naar de beveiliging te laten kijken. De slotenmaker zal controleren hoe het met de beveiliging gesteld is en u advies op maat geven. Wellicht ziet hij dingen waar u zelf niet aan gedacht hebt!