In ons interieur is het de laatste jaren duidelijk een trend om terug te grijpen naar het verleden. Een rustieke, landelijke stijl is enorm aan populariteit aan het winnen en ook de minimalistische invloeden van het Scandinavisch design zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse inrichtingen. Ook de keuken ontsnapt niet aan dit verschijnsel: retro en vintage keukenaccessoires zijn bij uitstek de keukentrends van het moment. Betekent het dat je die dingen dan ook echt moet gebruiken? Natuurlijk niet: vaak hebben ze een zuiver esthetische functie.

Vintage spullen voor de keuken

Heb je wel trek in zo’n interieur naar de smaak van onze voorouders, maar geen idee hoe je eraan moet beginnen? Dan zijn hier alvast enkele tips om je op weg te helpen.

De keukenweegschaal

Het is nog altijd één van de vaakst gebruikte keukenaccessoires: de keukenweegschaal. Vandaag de dag gaan we natuurlijk digitaal, maar in vroegere tijden was het nog analoog die de koning te rijk was. Een metalen schaal op een zo’n oud, vierkant blok die het gewicht aangeeft? Ziet er leuk uit en valt nog te gebruiken ook.

De fluitketel

Als je warm water wilt hebben gebruiken we gewoon de waterkoker. Maar dat heeft toch niet echt dezelfde vibe als de fluitketel hé? Leuk om in de keuken te plaatsen en vast en zeker een conversation piece bij bezoek.

Koekentrommels

Je kent ze vast wel: die oude blikken koekentrommels die lekkers beloven. Daarna ontdek je natuurlijk dat er eigenlijk spullen om te breien in opgeborgen zijn, maar het was even heerlijk hopen! Die oude koekentrommels zijn perfect om tegen een budget een vintage look te verkrijgen. Bovendien zijn het op zich ook wel echt handige plekken om iets in op te bergen.

Retro broodtrommel

Het brood goed vers houden? Daar heb je een retro broodtrommel voor nodig. Niet alleen helpt dit enorm bij de vintage look van jouw keuken, maar bovendien is het geweldig praktisch ook. Jouw brood blijft langer vers, kruimels worden bij elkaar gehouden en dit item is op de kop te tikken in alle kleuren van de regenboog. Heb jij er al eentje in huis?