Zonwering voor op kantoor: welke soorten zijn er?

Als het ’s zomers 30 graden of warmer is, wil je je niet puffend door je huis heen verplaatsen door de hitte. Daarom is het prettig als je woning beschikt over goede zonwering. Hetzelfde geldt voor op kantoor. Voor je werktempo is het niet bevorderlijk als je van je bureaustoel afglijdt door het zweet. Maar minstens zo belangrijk is het dat de zon niet reflecteert op je beeldscherm. Heel irritant, en bovendien heeft een overdaad aan licht een negatief effect op je fysieke gesteldheid. Goede zonwering is dus van levensbelang voor elke werkplek en ieder kantoor. In deze blog zetten we de opties voor je op een rijtje als het gaat om zonwering voor kantoren.

Rolgordijnen
Het rolgordijn is al jarenlang een populair type zonwering. Dit omdat rolgordijnen niet alleen praktisch zijn, maar ook stijlvol. Ook voor kantoren zijn rolgordijnen erg geschikt. De vele verschillende soorten die er op de markt zijn spelen daarbij zeker een rol. Zo zijn er verduisterende rolgordijnen, die erg geschikt zijn voor ruimtes waarin vaak wordt vergaderd met een beamer erbij. Maar voor gewone werkplekken kun je ook kiezen voor rolgordijnen die wel wat licht doorlaten. Wat alle soorten gemeen hebben is hun isolerende werking, die er voor zorgt dat er niet teveel warmte binnenkomt in je kantoor. Wat betreft de bediening heb je vaak de keuze uit elektrische of handmatige (met een ketting) varianten.

Paneelgordijnen
Paneelgordijnen zijn ideaal om een sfeervolle ruimte te creëren. Ze bestaan uit brede banen stof die je apart van elkaar kunt bedienen. Op die manier is het mogelijk om allerlei soorten lichteffecten te verwezenlijken. Ook bij paneelgordijnen heb je de keuze uit transparante en verduisterende varianten en alles wat daar tussenin zit. Ben je voor je kantoor dus op zoek naar zeer stijlvolle zonwering die ook nog eens praktisch is, dan zijn paneelgordijnen een aanrader.

Plissés
Plissés zijn eigenlijk geplooide gordijnen die je als een harmonica in en uit elkaar kunt vouwen. De meeste plissés laten veel licht door, maar ook hierbij kun je kiezen voor meer verduisterende soorten stof. Plissés zijn geschikt voor vrijwel ieder soort raam, waardoor je er eigenlijk altijd goed mee zit.

Verticale lamellen
Het grote voordeel van verticale lamellen is dat je ze met de stand van de zon mee kunt draaien, waardoor je altijd optimaal beschermd bent tegen zonlicht. Ideaal dus voor op kantoor, omdat je nooit last hebt van reflecterende zonnestralen op je beeldscherm. Verticale lamellen zijn verkrijgbaar met een standaard bediening of in aangedreven varianten.

Horizontale jaloezieën
Horizontale jaloezieën zijn voor vrijwel alle soorten ramen toepasbaar. Net voor niets zijn jaloezieën al decennialang een veelgebruikte vorm van zonwering. Ook bij jaloezieën kun je een beetje spelen met de lichtinval: je kunt de lamellen helemaal sluiten of juist een beetje kantelen, zodat er toch nog wat sfeervol licht je kantoor binnenkomt.

Gordijnen en vitrage
Gordijnen hebben een belangrijke decoratieve functie. Met de juiste soorten gordijnen of vitrage creëer je de perfecte sfeer voor jouw bedrijfsruimte. Maar gordijnen houden natuurlijk ook licht en warmte tegen, waardoor het zeer geschikte vormen van zonwering zijn. Net als bij de overige genoemde soorten zonwering geldt dat gordijnen en vitrage in veel verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar zijn.

De beste zonwering voor je kantoor
Ben je op zoek naar nieuwe zonwering voor je kantoor of bedrijfsruimte, dan zijn er dus vele mogelijkheden beschikbaar. M+N Projecten is gespecialiseerd in zonwering voor de zakelijke markt en maakt elk type zonwering speciaal op maat. Een perfecte partner als je kwalitatieve zonwering nodig heb voor jouw bedrijf.